Čuden zvok?
Moderator: uredniki
-
- Hroščarski pripravnik
- Kraj: Duplek (MB okolica)
Čuden zvok?
Najprej naj povem, da je moj kombi registriran
Ampak to še ne pomeni da se vozim, ker slišim nek čuden zvok, ki me malo straši.
Prosim poglejte posnetek pa povejte kaj bi lahko bilo.
Ventile sem že preveril, pa so bili ok. Opazil sem včeraj, ko sem se peljal domov iz registracije. Prevoženih pa je 50 kilometrov.
http://www.youtube.com/watch?v=xDf3ky0vTdg
Ampak to še ne pomeni da se vozim, ker slišim nek čuden zvok, ki me malo straši.
Prosim poglejte posnetek pa povejte kaj bi lahko bilo.
Ventile sem že preveril, pa so bili ok. Opazil sem včeraj, ko sem se peljal domov iz registracije. Prevoženih pa je 50 kilometrov.
http://www.youtube.com/watch?v=xDf3ky0vTdg
- Hrvoje-ZD
- VW BK Dalmacija
- Kraj: In the sunset on the beach...Zadar/Croatia
Probaj skinut "donje" limove sa motora(limove koji spajaju grijače i blok motora).Onda ga upali i prekontroliraj ispuh.Cini mi se po zvuku da ti neka brtva/dihtung(trebali bi biti od bakra) na spoju ispušne grane(grijača) i glave dobro ne brtvi.
Kad skineš donje limove to lako mozes provjeriti cak i prstima(dok je motor još hladan) gdje "puše" i pušta auspuh,a mozes i prekontrolirat sa baterijskom lampom,trebalo bi se vidjet i crnilo oko ispusne grane.
Dok to budeš radio nek ti netko rukom "zatvori" izlaz na auspuhu-zadnjem loncu!! Tako bi se trebalo bolje vidit gdje auspuh "pušta" na spojevima.
Ja sam imao takav slučaj na mom Type4...dok ga nisam zamjenio sa Type 1...
Nadam se da je to...da nije nesto lošije.
Kad skineš donje limove to lako mozes provjeriti cak i prstima(dok je motor još hladan) gdje "puše" i pušta auspuh,a mozes i prekontrolirat sa baterijskom lampom,trebalo bi se vidjet i crnilo oko ispusne grane.
Dok to budeš radio nek ti netko rukom "zatvori" izlaz na auspuhu-zadnjem loncu!! Tako bi se trebalo bolje vidit gdje auspuh "pušta" na spojevima.
Ja sam imao takav slučaj na mom Type4...dok ga nisam zamjenio sa Type 1...
Nadam se da je to...da nije nesto lošije.
Zadnjič spremenil 2, dne Hrvoje-ZD, skupaj popravljeno 0 krat.
KOMBIT CHAPTER
1978 T2 "Bajadera"
1978 T2 "Bajadera"
-
- Hroščar oldtimer
- Kraj: Črnomelj- Izlake
Kaj imaš hidraulične ventila ali mehanske, če ne veš je orentacija CJ -mehanski, CU hidraulični ventili. Pri hidrauličnih dročnikih se lahko zgodi, da spusti dročnik pa prihaja tak zvok.
Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com
Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ
Član:
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
http://www.vwT3klub.com
Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ
Član:
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
-
- Hroščarski pripravnik
- Kraj: Duplek (MB okolica)
Ventili so mehanski.
To da bi lahko spuščalo med izpuhom in glavo sem že sam razmišljal. To bom jutri kar narazen vzel pa pogledal. Upam da je to krivo in ne kakšen ležaj v motorju. Pa tudi tudi "klavirčke" bom pogledal.
Finta je v tem, da je motor nov, oz. staro je le ohišje in gredi...
Hvala za nasvete, bom poročal.
To da bi lahko spuščalo med izpuhom in glavo sem že sam razmišljal. To bom jutri kar narazen vzel pa pogledal. Upam da je to krivo in ne kakšen ležaj v motorju. Pa tudi tudi "klavirčke" bom pogledal.
Finta je v tem, da je motor nov, oz. staro je le ohišje in gredi...
Hvala za nasvete, bom poročal.
- Klemen Klemen
- Kokl (We deliver aicooled VW toys)
- Kraj: Šmartno pod Šmarno goro (otherway in the land of aircooled dreams and imagination)
- marcel_mastnak
- Ornk hroščar
- Kraj: Celje
- bostjanr71
- Hroščarski pripravnik
- Kraj: Kamnik
odgovor
Vidim da se rojeva nov rod internet mehanikov.Ja sem že zadnjič v Bauhausu gledal,če imajo majhne robotke ,ki znajo popraviti tip1 ali celo tip4-no take, kot tisti ,ki sesajo po stanovanju ali kosijo travo.Po novem boš lahko prdnil v fotoaparat ,pa ti bo zdravnik povedal koliko boš še tlačil zemljo.Pač priznaj da si zložil motor brez tesnil pa bo,saj te ne obsojamo.Tukaj ni poznavanje interneta ampak zgolj motoroznanstvo.
kubi
- bostjanr71
- Hroščarski pripravnik
- Kraj: Kamnik
Re: odgovor
Točno to, nov rod mehanikov bo moral znat diagnosticirat bolezenske znake mašinc na podlagi Youtube posnetkov narejenih z mobiteli... Mislim da je to lahko nova igra za naslednje srečanje: kviz za častni naziv:"Zračnohlajeni Dr. Haus" na projektor in ozvočenje par filmčkov pokvarjenih motorjev, kdor ugane, kaj je narobe, pa dobi nagrado!Kubi napisal/-a:Vidim da se rojeva nov rod internet mehanikov. (...)
Tukaj ni poznavanje interneta ampak zgolj motoroznanstvo.
...Hrvoje je pa že koj finalist! Še vedno sem presenečen, kako je lahko tko točno zadel samo na podlagi filmčka in zvoka... to pa je motoroznanstvo in izkušnje. Bravo!
PS: zdaj vem, kaj mi je nardit, če bo z mojo pikapoko kaj narobe, ko se bom potikal po kakih brezpotjih: lepo mobitel pod pokrov, posnamem, pa posnetek na forum, potem pa samo še malo počakam na odgovor, hehe
KOMBIT CHAPTER
Bodimo realni, zahtevajmo nemogoče!
Ernesto Che Guevara
Bodimo realni, zahtevajmo nemogoče!
Ernesto Che Guevara